(044) 223-27-26
(095)-283-88-88
(067)-506-16-04
(044) 223-27-26
(095)-283-88-88
(067)-506-16-04
РусскийEnglishУкраїнський
Главная страницаКарта сайтаКонтактная информация
Главная / Новости / Новости недвижимости Украины / Погашать кредиты можно по курсу 5,5?

Погашать кредиты можно по курсу 5,5?


 
03.05.2009

Погашать кредиты можно по курсу 5,5?


 

КИЕВ, 29 апр - SV Development. Ситуацiю, що утворилася на валютному ринку, можна розглядати як iстотну змiну обставин, а це дає право виплачувати кредит по курсу, що дiяв на момент укладання договору.

У зв’язку з рiзким пiдвищенням курсу валюти, багато з наших спiввiтчизникiв «беруться за голову» i не знають чим виплачувати валютнi кредити. Тим часом банки валютнi ризики намагаються перекладати на плечi звичайних споживачiв. Виявляється не завжди такi дiї правомiрнi, пишет Газета по-народному.

Згiдно частини 1 статтi 651 Цивiльного кодексу України, змiна договору допускається лише за згодою сторiн, якщо iнше не встановлено договором чи законом.

Згiдно частини 1 статтi 188 Господарського кодексу України, змiна та розiрвання господарських договорiв в односторонньому порядку не допускається, якщо iнше не передбачено законом або договором.

Виключення визначають 652 статтею Цивiльного кодексу України, що передбачає можливiсть змiни чи дострокового розiрвання договору з iстотними змiнами обставин договору, тобто якщо обставини змiнилися настiльки, що, якби сторони могли це передбачити, вони не укладали б договiр, або укладали б його на iнших умовах.

Частина 2 статтi 652 Цивiльного кодексу України встановлює, що якщо сторони не досягли згоди щодо приведення договору у вiдповiднiсть з обставинами, якi iстотно змiнились, або щодо його розiрвання, договiр може бути розiрваний, а з пiдстав, встановлених частиною четвертою цiєї статтi, – змiнений за рiшенням суду на вимогою заiнтересованої сторони, за наявностi одночасно таких умов:

1) в момент укладання договору сторони виходили з того, що така змiна обставин не настане;

2) змiна обставин зумовлена причинами, якi заiнтересована сторона не могла усунути пiсля їх виникнення при всiй турботливостi та обачностi, як вiд неї вимагалися;

3) виконання договору порушило б спiввiдношення майнових iнтересiв сторiн i позбавило б заiнтересовану сторону того, на що вона розраховувала при укладеннi договору;

4) з сутi договору чи звичаїв дiлового обороту не випливає, що ризик змiни обставин несе зацiкавлена сторона.

Згiдно даних норм законiв можемо визначити, що рiзке пiдвищення курсу iноземної валюти можна визначити як iстотну змiну обставин валютного кредитного договору, оскiльки:

• в момент укладання договору позичальник виходив з того, що змiна спiввiдношення нацiональної валюти з iноземною валютою не настане, а якщо б останнiй мiг передбачити таку змiну, то вiн би не став заключати договiр таких умовах i в iноземнiй валютi, а заключав його в нацiональнiй валютi або взагалi не заключав би;

• причини падiння курсу нацiональної валюти не можуть бути усуненi позичальником при всiй його дбайливостi i обачностi, оскiльки даннi причини не залежать вiд волi позичальника, а пов’язанi з об’єктивними змiнами ситуацiї на валютному ринку;

• подальше виконання договору в умовах падiння курсу нацiональної валюти по вiдношенню до iноземної валюти кредиту призведе до явного порушення спiввiдношення майнових iнтересiв сторiн i позбавить позичальника того, на що вiн розраховував при укладаннi договору.

Компания "SV Development"

ДобавитьКомментарии (4)

Отсортировать по дате | Комментариев на странице
Гость 05.05.2009
Владимиру! А зачем нужен текст договора, если статья ссылается на Кодекс? Я так понимаю, при прочих равных Кодекс важнее, чем договор.
OLDER 29.04.2009
очень хотелось бы получить конкретную помощь по данному вопросу (взят кредит 24000 дол сша примерно 18 месяцев назад, на момент падения гривны - погашено около 7000 дол сша -сейчас остаток около 11500 дол), личный бизнес на грани краха - прибыли нет - на реструктаризацию ответ банка ОТРИЦАТЕЛЬНЫЙ !!! - "хитрый банк" - ПУМБ
Владимир 30.04.2009
Для того чтобы знать сможем ли мы Вам помочь надо посмотреть Ваш договор. На самом деле люди не знают своих прав и этим злоупотребляют банки, свяжитесь со мной nvp_gefest@ukr.net
Инна 29.04.2009
Хорошие советы. А есть кто-нибуть кто им воспользовался и платит по курсу 5,5?


Доска объявлений

Раздел Предложения Добавить
Продажа квартир Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Продажа домов, дач Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Продажа земли Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Продажа офисов Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Продажа торговых помещений Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Аренда квартир Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Аренда домов, дач Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Аренда офисов Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Аренда торговых помещений Киев (-) Украина (-) Ваш вариант

Наши проекты

 
Регион: Днепропетровск
 
Тип объекта: Торгово-развлекательный центр
 
Площадь: 65 000 кв.м.
 
 
Район: Киево-Святошинский
 
Количество домов: 95
 
Площадь участка: 4,52 га.
 
 
Регион: Харьков
 
Тип объекта: Торгово-развлекательный центр
 
Площадь: 18 000 кв.м.
 
 
Район: Обуховский
 
Количество домов: 87
 
Площадь участка: 5 га
 

Опрос

Что будет с ценами аренду квартир в 2017 году (Города-миллионники)?