(044) 223-27-26
(095)-283-88-88
(067)-506-16-04
(044) 223-27-26
(095)-283-88-88
(067)-506-16-04
РусскийEnglishУкраїнський
Главная страницаКарта сайтаКонтактная информация
Главная / Новости / Новости недвижимости Украины / ЗВЕРНЕННЯ ДО ПРЕМ’ЄР-МІНІСТРА УКРАЇНИ ВОЛОДИМИРА ГРОЙСМАНА

ЗВЕРНЕННЯ ДО ПРЕМ’ЄР-МІНІСТРА УКРАЇНИ ВОЛОДИМИРА ГРОЙСМАНА


 
20.07.2018

ЗВЕРНЕННЯ ДО ПРЕМ’ЄР-МІНІСТРА УКРАЇНИ ВОЛОДИМИРА ГРОЙСМАНА


 

УКРАИНА, 20 июл. - SV Development. У зв’язку із численними зверненнями оцінювачів та нотаріусів з приводу роз’яснень нових правил внесення в Єдину базу звітів результатів оцінки нерухомого та рухомого майна, яка регулюється статтями 172 і 173 Податкового кодексу України, з’ясувалося, що Всеукраїнська Асоціація Фахівців Оцінки не може переконливо пояснити законність нових правил. 

У зв’язку з цим, для отримання якомога швидшої відповіді від Кабінету Міністрів України, який спрямовує і координує діяльність Фонду державного майна України, Громадська організація «Всеукраїнська Асоціація Фахівців Оцінки» звернулася до адвоката за отриманням по адвокатському запиту відповідних роз’яснень від Кабінету Міністрів України та Фонду держмайна.

У зв’язку із численними зверненнями оцінювачів та нотаріусів з приводу роз’яснень нових правил внесення в Єдину базу звітів результатів оцінки нерухомого та рухомого майна, яка регулюється статтями 172 і 173 Податкового кодексу України, з’ясувалося, що Всеукраїнська Асоціація Фахівців Оцінки не може переконливо пояснити законність нових правил. 

У зв’язку з цим, для отримання якомога швидшої відповіді від Кабінету Міністрів України, який спрямовує і координує діяльність Фонду державного майна України, Громадська організація «Всеукраїнська Асоціація Фахівців Оцінки» звернулася до адвоката за отриманням по адвокатському запиту відповідних роз’яснень від Кабінету Міністрів України та Фонду держмайна відносно наступних запитань:

1. На підставі чого призупинено дію Постанови КМУ №358 від 21.08.2014 в частині необхідності забезпечення безперешкодного і безоплатного доступу до інформації, що міститься в Єдиній базі звітів про оцінку?

2. На якій підставі Фонд держмайна змушує вносити дані зі звітів про оцінку всіх видів майна в Єдину базу звітів через електронні майданчики, в той час як дія статті 172 Податкового кодексу України відноситься тільки до порядку оподаткування операцій з продажу (обміну) об'єктів нерухомого майна?

Введення так званої інформаційно-телекомунікаційної системи та електронних майданчиків регламентується ст.172.3 Податкового кодексу України, де чітко говориться тільки про дохід від продажу об’єкта нерухомості. Отже, результати оцінки будь-якого рухомого майна, підпадаючого під дію ст.173 ПКУ, а також для операцій з нерухомим майном, у випадках коли не виникає дохід (успадкування та дарування) не повинні вноситися через електронні майданчики.

3. Хто повинен контролювати ціну послуг за внесення результатів в Єдину базу звітів через електронний майданчик, оскільки це примусово вимушена плата через відсутність надання державою альтернативи?

Залишився цілий ряд й інших питань, на які поки немає відповідей, але спершу необхідно отримати роз’яснення щодо головних питань, а потім, у міру необхідності, вирішувати й інші.

Паралельно з цим від імені Громадської організації «Всеукраїнська Асоціація Фахівців Оцінки» направлені відповідні скарги, адресовані керівництву Кабінету Міністрів України, Генеральної прокуратури України, Антимонопольного комітету України, Служби безпеки України та Національного антикорупційного бюро України.

Консалтинговая компания "SV Development"

ДобавитьКомментарии (0)



Доска объявлений

Раздел Предложения Добавить
Продажа квартир Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Продажа домов, дач Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Продажа земли Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Продажа офисов Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Продажа торговых помещений Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Аренда квартир Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Аренда домов, дач Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Аренда офисов Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Аренда торговых помещений Киев (-) Украина (-) Ваш вариант

Наши проекты

 
Район: Обуховский
 
Количество домов: 37
 
Площадь участка: 18 га
 
 
Регион: Киев
 
Тип объекта: ТРЦ
 
Площадь: 167 000 кв.м.
 
 
Район: Обуховский
 
Количество домов: 15
 
Площадь участка: 3,5 га
 
 
Район: Обуховский
 
Количество домов: 22
 
Площадь участка: 3,4 га
 

Опрос

Как изменится курс доллара к гривне в 2017 году?