(044) 223-27-26
(095)-283-88-88
(067)-506-16-04
(044) 223-27-26
(095)-283-88-88
(067)-506-16-04
РусскийEnglishУкраїнський
Главная страницаКарта сайтаКонтактная информация
Главная / Новости / Новости недвижимости Украины / ДАБІ наказала знести ЖК «Празький квартал-2»

ДАБІ наказала знести ЖК «Празький квартал-2»


 
07.04.2017

ДАБІ наказала знести ЖК «Празький квартал-2»


 

УКРАИНА, 7 апр. - SV Development. Причина – грубе порушення всіх існуючих в Україні будівельних, санітарних, пожежних та інших норм, що регулюють містобудівну діяльність.

Державна архітектурно-будівельна інспекція України в Київській області вимагає до 23 травня 2017 року знести всі зведені об'єкти житлового комплексу «Празький квартал-2» (Петропавлівська Борщагівка) і повернути земельну ділянку, на якій будувався цей комплекс, у початковий стан.

Згідно з документом, розпорядження видано на ім'я К....К.М., що, на думку експертів, означає ім'я замовника будівництва комплексу, а також одного з кінцевих бенефіціарів генерального підрядника – ТОВ «Будівельна Девелоперська Компанія» (BD Holding) – Костянтина Кукси.

Причина цього рішення регулятора – грубе порушення всіх існуючих в Україні будівельних, санітарних, пожежних та інших норм, що регулюють містобудівну діяльність.

Зокрема, забудовник рік тому почав будівельні роботи, штучно занизивши категорію складності з п'ятої до третьої, без проведення громадських слухань завищив дозволену в сільській місцевості поверховість з 4 до 10 поверхів, у 7,5 рази завищив допустиму щільність населення, не провів екологічну експертизу (роботи ведуться на території сміттєзвалища), а відстань від висоток до приватних домоволодінь становить лише декілька метрів. У разі невиконання забудовником вимог припису ДАБІ має намір звернутися до суду з позовом про примусове знесення самовільно збудованого об'єкта.

На ділянці площею 2,5 га, що є законсервованим полігоном промислових відходів заводу «Електронмаш», BD Holding планував звести сім висотних будинків (10 поверхів плюс цоколь), в яких було заплановано розмістити 1093 квартири за повної відсутності підземних паркінгів і мізерною наявністю наземних паркомісць.

На думку місцевих жителів, введення в експлуатацію цього комплексу призведе до транспортного колапсу, оскільки навіть зараз виїхати або в'їхати на Петропавлівську Борщагівку в годину пік проблематично через затори. «Якщо припустити, що у власника кожної квартири «Празького кварталу-2» буде «Ланос», і ці авто розмістити бампер до бампера, колона розтягнеться на 4,6 км, тобто від будівлі сільради Петропавлівської Борщагівки до ст. м. «Житомирська». Але нових доріг немає і їх будівництво не заплановано. Не дивно, що жителі села ведуть правову боротьбу з цілою низкою будівельних об'єктів, двом з яких вже видано приписи на знесення, а ще один – заарештований», – розповів житель села Олександр Рубанов.

У приймальні голови ДАБІ в Київській області Олександра Коломийця, куди звернувся Mind з проханням прокоментувати це рішення інспекції, запропонували записатися на прийом на 18 квітня або надіслати офіційний запит поштою.

Також виданню не вдалося зв'язатися і з першим заступником ДАБІ України Валерієм Філончуком, який займається даним питанням: у його приймальні пообіцяли лише передати питання журналіста. Мобільний телефон юриста BD Holding Максима Татарова також не відповідав. Але, за словами юриста Олександра Дядюка, що представляє в судових процесах проти BD Holding інтереси жителів Петропавлівської та Софіївської Борщагівки, «швидше за все забудовник оскаржуватиме дане розпорядження в суді».

Консалтинговая компания "SV Development"

ДобавитьКомментарии (0)



Доска объявлений

Раздел Предложения Добавить
Продажа квартир Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Продажа домов, дач Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Продажа земли Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Продажа офисов Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Продажа торговых помещений Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Аренда квартир Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Аренда домов, дач Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Аренда офисов Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Аренда торговых помещений Киев (-) Украина (-) Ваш вариант

Наши проекты

 
Регион: Киев
 
Тип объекта: Офисно-жилой комплекс, класс A
 
Площадь: 24 850 кв.м.
 
 
Район: Макаровский
 
Количество домов: 19
 
Площадь участка: 1 га
 
 
Регион: Киев
 
Тип объекта: Офисный центр, класс C
 
Площадь: 3 500 кв.м.
 
 
Регион: Харьков
 
Тип объекта: ТОК
 
Площадь: 70 800 кв.м.
 

Опрос

Если заемщик не сможет погасить кредит, что будут делать банки?