(044) 223-27-26
(095)-283-88-88
(067)-506-16-04
(044) 223-27-26
(095)-283-88-88
(067)-506-16-04
РусскийEnglishУкраїнський
Главная страницаКарта сайтаКонтактная информация
Главная / Новости / Новости недвижимости Украины / СУД І ПРОКУРАТУРА: "ГУЛЛІВЕР" МОЖЕ ПОКРИТИ ЗБИТКИ, ЗАВДАНІ БАНКОМ "МИХАЙЛІВСЬКИЙ"

СУД І ПРОКУРАТУРА: "ГУЛЛІВЕР" МОЖЕ ПОКРИТИ ЗБИТКИ, ЗАВДАНІ БАНКОМ "МИХАЙЛІВСЬКИЙ"


 
01.12.2016

СУД І ПРОКУРАТУРА: "ГУЛЛІВЕР" МОЖЕ ПОКРИТИ ЗБИТКИ, ЗАВДАНІ БАНКОМ "МИХАЙЛІВСЬКИЙ"


 
УКРАИНА, 1 дек. - SV Development. 14 листопада Шевченківський райсуд м.Києва задовольнив клопотання прокуратури м. Києва в рамках кримінального провадження №42016100000000558 (щодо сумнівних операцій банку «Михайлівський», в результаті яких Фонду гарантування були завдані збитки в обсязі 2,3 млрд грн) та наклав арешт на торговельно-офісний комплекс «Гуллівер» (літера «В») загальною площею 151,8 тис кв.м. за адресою: м. Київ, площа Спортивна, 1а, що, як зазначається в ухвалі суду, належить ТОВ «Три О». Власне, генпрокурор Юрій Луценко про це публічно повідомляв, а після цього правоохороці провели обшук в "Гуллівері".
В ухвалі Шевченківського райсуду м. Києва від 14.11.2016 констатується, що за даними слідства, власником збанкрутілого банку «Михайлівський» із 100% участю в статутному капіталі є ТОВ «Екосіпан», власниками якого були чотири особи з частками 92,5%, 3,9%, 3% та 0,6% (за даними НБУ, такі частки були відповідно у В. Поліщука, І.Дорошенка, В. Єрасова, В. Шастуна, - ред.).
«Також досудовим розлідуванням встановлено, що пов`язаною з ТОВ «Екосіпан», ПАТ «Банк Михайлівський» юридичною особою є ТОВ «Три О». Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно ТОВ «Три О» є власником Торговельно-офісного комплексу з об’єктами громадського призначення (літера «В») загальною площею 151805,3 кв.м. за адресою: м. Київ, площа Спортивна, будинок 1а.
Дані вказаного об`єкту нерухомості є речовим доказам, оскільки може бути використані як докази факту та обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, а також є підстави вважати, що вони набуті протиправним шляхом, а саме внаслідок вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу [«Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»]», - описується в ухвалі суду аргументація прокуратури.
У свою чергу суд в цьому контексті зауважив наступне:
«Згідно наданих слідчому судді матеріалів кримінального провадження, Торговельно-офісний комплекс з об’єктами громадського призначення та паркінгом (літера «В») загальною площею 151805,3 кв.м. за адресою: м. Київ, площа Спортивна, будинок 1а, належить ТОВ «Три О», а тому на нього може бути накладено арешт відповідно до вимог ст. 170 КПК України, оскільки вказане нерухоме майно може бути використано з метою відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), чи стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, і підлягає арешту з метою запобігання можливості його пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження тощо».
Довідково
У жовтні 2012 року газета «Коммерсант» писала з посиланням на власні джерела, що власником «Три О» став В. Поліщук, викупивши частки у Вагіфа Алієва, Олексія Кучеренка, Сергія Веселова. Як зазначалося, будівництво Gulliver фінансувалося за рахунок кредитних коштів Ощадбанку.
На початку вересня 2016 року видання «Економічна правда» повідомляло з посиланням на джерело, близьке до керівництва Ощадбанку, що «кілька років тому Ощадбанк видав компанії "Три О", що управляє столичним ТРЦ "Гулівер", $460 млн кредиту, в той час як ринкова вартість заставного майна становила ледь половину від цієї суми».
Нещодавно глава правління Ощадбанку Андрій Пишний, коментуючи неофіційну інформацію про реструктуризацію Ощадбанком кредитів на пільгових умовах на суму біля 20 млрд грн для групи компаній В. Поліщука, констатував, що «є речі, які я не можу обговорювати і коментувати в силу банківської таємниці, і це саме той випадок», водночас він зауважував, що «всі без винятку рішення кредитного комітету та правління банку розглядаються за участю куратора НБУ».
В. Поліщук в нещодавньому інтерв’ю агентству «ЛігаБізнесІнформ» називав «сюрпризом» накладання арешту на «Гуллівер» у рамках справи щодо банкрутства банку «Михайлівський». Він запевняв, що «ніколи не був власником компанії «Три О». «Gulliver мені не належить. Якими процесуальними діями керувалася прокуратура, не можу сказати», - констатував В. Поліщук, додаючи, що його дружина лише «управляє» «Гуллівером».
Але він не відповів на питання, кому саме належить Gulliver: «Ви знаєте, деякі називають Януковича та інших людей зі страшними прізвищами. З 2014 року фінмоніторинг України, оновлений і найчесніший, перевірив всіх засновників Gulliver. Абсолютно точно знаю, що ніяких Януковичів і подібних прізвищ у власниках торгово-офісного центру немає. А є фантазії людей, про яких пишуть в пресі... Мені сумно».
Водночас В. Поліщук підтвердив, що в нього є кредити в Ощадбанку. «Вони обслуговуються і знаходяться в тих рамках, які підписані з Ощадбанком. Всі заяви про те, що я нічого не плачу, не відповідають дійсності», - зазначив він, запевнивши, що позики видані під ринкові ставки: «Я, як клієнт Ощадбанку, підписав папір про розголошення банківської таємниці, банк це розголосить і поставить офіційну позицію».
Коментуючи ж інформацію глави НБУ В. Гонтаревої, що його загальна заборгованість перед банками і Фондом гарантування сягає 23 млрд грн, В. Поліщук зазначив, що впевнений в тому, що це «помилка»: «Це страшна цифра! Може, крапку не там поставили - 2,3 млрд грн? Я думаю, що Валерії Олексіївній піднесли не ті цифри».
Нагадаємо, група ICU (співвласником якої до призначення главою НБУ була В. Гонтарева) публічно зізнавалася, що виступала фінансовим консультантом збанкрутілого банку «Михайлівський» у 2014 році щодо придбання ним українського банку з іноземним капіталом і частки в капіталі банку з українським капіталом (однак жоден з банків не був придбаний). У рамках роботи за цим контрактом керуючий партнер ICU Макар Пасенюк брав участь у робочій зустрічі з представниками НБУ і Банку «Михайлівський», на якій обговорювалися питання про попереднє погодження одного з вищеназваних придбань, а також бізнес-модель банку в сфері споживчого кредитування та кредитних карт після можливого злиття, уточнювали в групі.
При цьому В. Гонтарева, будучи главою НБУ, публічно заявляла, що на її думку, і В. Поліщук, і І.Дорошенко (екс-глава правління «Михайлівського») «просто підвели себе під кримінальну відповідальність», і можуть отримати до 5 років позбавлення волі.
Як відомо, В. Поліщук у коментарях для ЗМІ неодноразово стверджував, що продав банк «Михайлівський» перед його банкрутством бізнесмену Борису Кауфману в інтересах «Платинум Банку». У «Платинум Банку» цю інформацію неодноразово спростовували та заявляли, що готують позови до Поліщука.

Консалтинговая компания "SV Development"

ДобавитьКомментарии (0)



Доска объявлений

Раздел Предложения Добавить
Продажа квартир Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Продажа домов, дач Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Продажа земли Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Продажа офисов Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Продажа торговых помещений Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Аренда квартир Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Аренда домов, дач Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Аренда офисов Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Аренда торговых помещений Киев (-) Украина (-) Ваш вариант

Наши проекты

 
Регион: Харьков
 
Тип объекта: Бизнес центр, класс A
 
Площадь: 13 302 кв.м.
 
 
Район: Киев
 
Количество домов: 23
 
Площадь участка: 5 га.
 
 
Регион: Киев
 
Тип объекта: Торгово-развлекательный центр "Метрополис"
 
Площадь: 33 000 кв.м.
 
 
Регион: Хмельницкая обл.
 
Количество домов: 32
 
Площадь участка: 16 га.
 

Опрос

Когда будут достроены «замороженные» дома?