(044) 223-27-26
(095)-283-88-88
(067)-506-16-04
(044) 223-27-26
(095)-283-88-88
(067)-506-16-04
РусскийEnglishУкраїнський
Главная страницаКарта сайтаКонтактная информация
Главная / Новости / Новости недвижимости Украины / Тарифи на комунальні послуги. Влада грає із людьми "в наперстки"

Тарифи на комунальні послуги. Влада грає із людьми "в наперстки"


 
31.10.2016

Тарифи на комунальні послуги. Влада грає із людьми "в наперстки"


 

 

Теперішня вартість газу для населення майже в 3,5 рази перевищує його собівартість. Оскільки в Україні зростає соціальна напруга, викликана тарифною політикою влади, тарифи на комунальні послуги неминуче мають знизятися, причому в найближчі місяці.
Ще у травні цього року експертне об'єднання «Тарифна мобілізація» попередило президента, прем'єра, парламентарів про те, до яких наслідків веде грабіжницька тарифна політика. Ми запропонували реальні кроки для врегулювання ситуації. Проте влада, очевидно, була переконана, що народ проковтне ситуацію і люди не розумітимуть, як їх обманюють та грабують на тарифах. Проте люди чудово все розуміють, і це показала остання акція «Тарифний спротив», коли тільки за день, у робочий холодний день ми зібрали близько 30 тис. живих підписів із вимогою українських громадян встановити посильні, економічно справедливі тарифи. Причому, це була звичайна мирна акція зі збору підписів за зниження тарифів, але люди від нас вимагали не таких мирних добрих акцій, а більш серйозних, тривалих і радикальних.
Не може товар коштувати 300 доларів, якщо його собівартість - 80 доларів. До того ж, такі цифри підтверджують не лише експерти, а й чиновники. Екс-голова правління «Укргазвидобування» Сергій Костюк рік тому взагалі сам підтвердив, що собівартість видобутку газу - 1290 грн, щоправда поплатившись після того своєю посадою.
Гра в розстрочку
Уся тарифна політика влади нагадує гру з народом в наперстки. Розуміючи, що в цього році гру доведеться згортати, вона з усіх сил відтягує цей час, вигадуючи різноманітні прийоми, і один із них - розстрочка оплати ЖКП.
Втім, ніхто не виключає, що споживачі, які візьмуть розстрочку, зіткнуться, до прикладу, з проблемою виїзду за кордон. Так, відповідно до закону про виконавчу службу створюються реєстри боржників, якими, цілком вірогідно, користуватиметься й прикордонна служба, яка блокуватиме виїзд за кордон особам, що мають борги або розстрочку за комунальні послуги.
Як бути підприємствам ТКЕ?
Ще одне запитання, - що буде з ТКЕ, яким вже зараз заблоковані рахунки, через нібито борги? Левова частка боргів, які «Нафтогаз» вішає на ТКЕ, - це пені, штрафи, компенсації інфляційних витрат, тобто далеко не тіло кредиту. Грубо кажучи, може бути 300 млн боргу і 800 млн грн різних штрафних санкцій, далеко не доведених у суді. Перед опалювальним сезоном президенту на підпис принесли проект закону про розблокування рахунків теплокомуненерго, аби в останніх була змога підготуватися до зими й забезпечити необхідну підготовку до опалювального сезону. Втім президент документ не підписав.
Нещодавно Київрада розглядала питання про погашення близько 400 млн грн попередніх боргів перед підприємствами ТКЕ. Поки це питання теж відкладено в сторону, але для того, щоб київські комунальники увійшли в зиму підготовленими, було б правильно його розглянути. Проте, звичайно ж, розуміючи природу виникнення цього боргу, щоб не були випадок крадіжок чи будь-яких корупційних складових.
За прогнозом експертів, державі в будь-якому випадку доведеться закачувати гроші, - надрукувавши або взявши в борг. Оскільки в борг Україні кредитори давати не поспішають, гроші будуть «викинуті» в обіг або в паперовому вигляді, або через електронну систему платежів.

 

 УКРАИНА, 31 окт. - SV Development.   Теперішня

Консалтинговая компания "SV Development"

ДобавитьКомментарии (0)



Доска объявлений

Раздел Предложения Добавить
Продажа квартир Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Продажа домов, дач Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Продажа земли Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Продажа офисов Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Продажа торговых помещений Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Аренда квартир Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Аренда домов, дач Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Аренда офисов Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Аренда торговых помещений Киев (-) Украина (-) Ваш вариант

Наши проекты

 
Регион: Киевская область
 
Количество домов: 355
 
Площадь участка: 81 га
 
 
Район: Обуховский
 
Количество домов: 22
 
Площадь участка: 3,4 га
 
 
Регион: Днепропетровск
 
Тип объекта: Торгово-офисный комплекс, класс B
 
Площадь: 3 095 кв.м.
 
 
Район: Киево-Святошинский
 
Количество домов: 15
 
Площадь участка: 5,52 га
 

Опрос

Что ожидать инвесторам, которые вложили деньги в «замороженные» дома?