(044) 223-27-26
(095)-283-88-88
(067)-506-16-04
(044) 223-27-26
(095)-283-88-88
(067)-506-16-04
РусскийEnglishУкраїнський
Главная страницаКарта сайтаКонтактная информация
Главная / Новости / Новости недвижимости Украины / ГЛАВА ПРАВЛІННЯ ДІАМАНТБАНКУ: ПІДСТАВ ДЛЯ ВВЕДЕННЯ ТИМЧАСОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ НЕМАЄ

ГЛАВА ПРАВЛІННЯ ДІАМАНТБАНКУ: ПІДСТАВ ДЛЯ ВВЕДЕННЯ ТИМЧАСОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ НЕМАЄ


 
23.06.2016

ГЛАВА ПРАВЛІННЯ ДІАМАНТБАНКУ: ПІДСТАВ ДЛЯ ВВЕДЕННЯ ТИМЧАСОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ НЕМАЄ


 

УКРАИНА, 23 июн. - SV Development. Глава правління Діамантбанку Олег Ходачук в інтерв’ю агентству «ЛігаБізнесІнформ» заявив, що «для введення тимчасової адміністрації ніяких формальних та неформальних приводів немає».

«Ми припускаємо, що поширення чуток про нас - справа рук конкурентів. Ми провели власне розслідування і зв`язалися з керівниками цих банків. Як вони нас запевнили, це не централізована політика фінустанов, а робота окремих несумлінних співробітників. Ми передали даними банкам прізвища співробітників і подивимося, які заходи вживатимуть керівники по відношенню до них», - зазначив банкір.

За його словами, наразі Діамантбанк обговорює з НБУ програму докапіталізації, «яка буде розтягнута до 2019 року відповідно до нормативів НБУ».

«Програма повинна бути узгоджена до осені. Акціонери вже ознайомлені з попередніми результатами і будуть вносити капітал за затвердженою програмою.

Незабаром планується чергове збільшення капіталу і формування резервів. Портфель, під який ми будемо формувати резерви, - робочий.

Ми ніколи не захоплювалися і не кредитували роздріб ні бланково, ні під іпотеку. Ми кредитували забудовників, які протягом останніх двох років здали свої об`єкти в експлуатацію, тому зараз виконують свої зобов`язання. Також у нас є невеликий пул кредитів на окупованих територіях (Донецьк, Луганськ і Крим). Наразі ці кредити не можуть погашатися в повному обсязі. Але, за методологією НБУ, ми повинні сформувати майже 100% -ний резерв за такими кредитами, що ми і робимо», - зауважив О. Ходачук, уточнивши, що на 01 червня загальна сума резервів банку – понад 871 млн грн., або біля 22% до кредитного портфелю.

При цьому керівник Діамантбанку не назвав, яка сума докапіталізації може знадобитися фінустанові: «Вони ще на узгодженні з НБУ. Але це абсолютно посильні цифри для акціонерів. Я твердо впевнений, що програму докапіталізації ми виконаємо достроково».

Довідково:

Як писав Finbalance, збиток Діамантбанку в квітні склав 193,5 млн грн., а з початку року – 480,9 млн грн, свідчить статистика Асоціації українських банків.

Звернемо увагу, що за даними АУБ, в квітні резерв Діамантбанку під кредити та заборгованість збільшився лише на 15,7 млн грн., а з початку року – на 331,4 млн грн.

«Діамантбанк» опублікував річну фінансову звітність за 2015 рік, підготовлену за міжнародними стандартами фінзвітності з аудиторським висновком компанії BDO, в якій констатується, керівництво банку розкрило інформацію щодо недотримання окремих економічних нормативів, зокрема

- Н2 – норматив достатності (адекватності) регулятивного капіталу – станом на 31.12.2015 при мінімальному нормативному значення 10% фактичне значення було 4,75%;

- Н7 - норматив максимального розміру кредитного ризику на одного контрагента – станом на 31.12.2015 при максимальному значення 10% фактичне значення 55,14%;

- Н8 – норматив великих кредитних ризиків – станом на 31.12.2015 при максимальному нормативному значенні 800% фактичне значення 978,66%.

«Зазначене свідчить про недостатність капіталу банку для покриття наявних ризиків у його діяльності», - зауважили аудитори.

За їх словами, Діамантбанк повідомив, що 02.02.2016 він уклав з НБУ угоду, відповідно до якої керівництво банку взяло на себе зобов’язання усунути недоліки в роботі. За порушення вимог угоди НБУ може застосувати «жорсткі заходи впливу» (цитата зі слів аудиторів).

Аудитори звертали увагу, що частина кредитів банку у сумі 1,01 млрд грн. забезпечена (частково або повністю) об’єктами застави, що розташовані на території проведення АТО та в АР Крим та є «неприйнятними для розрахунку резерву під кредитні ризики» (цитата). «На нашу думку, керівництву банку необхідно переглянути існуючу структуру забезпечення за кредитами, наданими позичальникам банку», - зауважили фахівці компанії BDO.

Крім того, вони вказали, що «питома вага негативно класифікованих активів має бути збільшена з 13% до 19%», а «при визначенні регулятивного капіталу банку резерв під кредитні ризики необхідно збільшити на 230,88 млн грн. Резерв під знецінення кредитів в усіх суттєвих аспектах не відповідає вимогам МСФЗ [міжнародним стандартам фінзвітності, - ред.]».

Консалтинговая компания "SV Development"

ДобавитьКомментарии (0)



Доска объявлений

Раздел Предложения Добавить
Продажа квартир Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Продажа домов, дач Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Продажа земли Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Продажа офисов Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Продажа торговых помещений Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Аренда квартир Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Аренда домов, дач Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Аренда офисов Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Аренда торговых помещений Киев (-) Украина (-) Ваш вариант

Наши проекты

 
Регион: Киев
 
Тип объекта: Торговый центр
 
Площадь: 15 000 кв.м.
 
 
Район: Обуховский
 
Количество домов: 10
 
Площадь участка: 5 га
 
 
Район: Киево-Святошинский
 
Количество домов: 80
 
Площадь участка: 24 га
 
 
Район: Бородянский
 
Количество домов: 106
 
Площадь участка: 46
 

Опрос

Как изменится курс доллара к гривне в 2017 году?