(044) 223-27-26
(095)-283-88-88
(067)-506-16-04
(044) 223-27-26
(095)-283-88-88
(067)-506-16-04
РусскийEnglishУкраїнський
Главная страницаКарта сайтаКонтактная информация
Главная / Новости / Новости недвижимости Украины / Турчинов підписав закон про спадщину і передав його на підпис Порошенку

Турчинов підписав закон про спадщину і передав його на підпис Порошенку


 
21.10.2014

Турчинов підписав закон про спадщину і передав його на підпис Порошенку


 

УКРАИНА, 21 окт. - SV Development. Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов підписав закон № 5141 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо деяких питань спадкування).

Про це у понеділок 20 жовтня повідомила прес-служба спікера парламенту.

"Як і обіцяв під час голосування, Олександр Турчинов підписав прийнятий сьогодні парламентом закон про спадщину та направив його президенту", - йдеться у повідомленні.

Тепер, згідно із законодавством, щоб цей закон набув чинності, його має підписати президент України Петро Порошенко.

Законопроект покликаний спростити процедуру оформлення спадщини та реєстрації прав спадкоємців на успадковане ними нерухоме майно (насамперед, у сільських населених пунктах). Для цього передбачається надання відповідних повноважень органам місцевого самоврядування сільських населених пунктів.

Нагадаємо, сьогодні, 20 жовтня, народні депутати підтримали цей законопроект в цілому. За відповідне рішення проголосували 254 нардепи з 226 мінімально необхідних.

У свою чергу Турчинов заявив, що підпише цей закон одразу після його ухвалення.

Закон позафракційного депутата Сергія Міщенка, згідно з пояснювальною запискою, покликаний спростити процедуру оформлення спадщини та реєстрації прав спадкоємців на успадковане ними нерухоме майно (насамперед, у сільських населених пунктах). Для цього передбачається надання відповідних повноважень органам місцевого самоврядування сільських населених пунктів.

Також скасовується обов’язкове проведення оцінки майна у випадках спадкування майна спадкоємцями першої та другої черги за законом і за правом представлення (до таких спадкоємців, зокрема, належать діти спадкодавця, онуки, рідні брати та сестри, той з подружжя, який його пережив, батьки тощо), а також у випадку спадкування спадщини, яка оподатковується за нульовою ставкою податку.

При цьому, передбачається, що норми, якими передбачається скасувати обов’язкову оцінку майна при спадкуванні, набудуть чинності вже на наступний день після офіційного опублікування закону, а норми щодо надання повноважень органам місцевого самоврядування щодо оформлення права на спадщину та щодо реєстрації прав на успадковане мешканцями сільських населених пунктів нерухоме майно – з 1 січня 2016 року.

Як зазначається, законом вносяться зміни і доповнення до Цивільного кодексу України, до Закону України "Про нотаріат", Закону України "Про оцінку земель", Закону України "Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні", Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень".

Консалтинговая компания "SV Development"

ДобавитьКомментарии (0)



Доска объявлений

Раздел Предложения Добавить
Продажа квартир Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Продажа домов, дач Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Продажа земли Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Продажа офисов Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Продажа торговых помещений Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Аренда квартир Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Аренда домов, дач Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Аренда офисов Киев (-) Украина (-) Ваш вариант
Аренда торговых помещений Киев (-) Украина (-) Ваш вариант

Наши проекты

 
Регион: Киев
 
Тип объекта: Торгово-развлекательный центр
 
Площадь: 30 000 кв.м.
 
 
Район: Обуховский
 
Количество домов: 10
 
Площадь участка: 5 га
 
 
Район: Киево-Святошинский
 
Количество домов: 3
 
Площадь участка: 0,15 га
 
 
Район: Броварской
 
Количество домов: 44
 
Площадь участка: 1,4 га
 

Опрос

Как изменится курс доллара к гривне в 2017 году?